Andréa Ask går vidare igen efter en tuff vecka

Andréa Ask från Södra vi fortsätter sin resa i Hela Sverige bakar, efter att alla fem deltagare gick vidare från veckans avsnitt.

Andréa Ask var något ängslig när hon bar fram sin strudel till juryn. Efteråt berättade hon att hon fick bättre kritik än hon trodde och att det hade kunnat bli riktigt bra om den bara hade fått avra inne i ugnen ett litet tag till.

Andréa Ask var något ängslig när hon bar fram sin strudel till juryn. Efteråt berättade hon att hon fick bättre kritik än hon trodde och att det hade kunnat bli riktigt bra om den bara hade fått avra inne i ugnen ett litet tag till.

Foto: Tv4

Vimmerby2021-11-17 22:00

Andréa Ask är fortsatt kvar bland de fem bästa i Hela Sverige bakar och får alltså fortsätta till nästa vecka. I onsdagens avsnitt sattes deltagarna på prov när de fick i uppdrag att baka strudel, ett bakverk som Andréa inte är ett särskilt stort fan av.

– Det var flera saker som gick fel men innan vi började baka var jag trots allt taggad. Jag tycker om att göra nya saker och även om det enligt mig är långt ifrån världens godaste bakverk kan det vara kul att göra något man inte är bekväm med, säger Andréa Ask.

Veckans tekniska utmaning var att baka poptarts och precis som med strudeln lyckades inte Andréa ha dem i ugnen tillräckligt länge.

– Jag tror att om jag hade satt det där med att det skulle gräddas längre så hade det gått väldigt bra för mig. Programmet är ju uppbyggt på att man ska kunna prestera så bra som möjligt på väldigt kort tid, säger hon.

Hur mår man i kroppen efter att ha bakat hela dagen? 

– Jag är en sån som gärna står länge i köket och om jag bakar en tårta som tar tio timmar gör jag allting på en gång. Jag var den av oss som kände att jag kunde fortsätta, men de andra tyckte att det kunde vara lite jobbigt.

Nästa vecka är det "hemligheternas vecka" och deltagarna ska då gömma en överaskning i sina bakverk som kommer fram när juryn börjar skära.

– Jag provbakade faktiskt inte den hemma eftersom jag inte trodde att jag skulle komma såhär långt. Det jag gör där och då är första gången, säger Andréa Ask.

Andréa Ask bakade förutom apfelstrudel med kassisk fyllning på äpplen och russin också strudelbakelser med rabarber, jordgubbar och fikon.
Andréa Ask bakade förutom apfelstrudel med kassisk fyllning på äpplen och russin också strudelbakelser med rabarber, jordgubbar och fikon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!