Angantyr slutar som marknadschef

Efter 20 år som marknadschef i Astrid Lindgrens Värld slutar Nils Magnus Angantyr. Han går i pension och flyttar till Skåne.
- Det är fantastiskt att ha fått uppleva och delta i den extraordinära utvecklingen företaget gjort.
Rekryteringen av en efterträdare går nu igång.

Vimmerby2015-01-17 05:06


I december fyllde Nils Magnus Angantyr 65 år och vid årsskiftet slutade han sin anställning som marknads- och IT-chef i Astrid Lindgrens Värld. Flyttlasset går till Skåne, där familjen bor sedan tre år tillbaka.
Men banden med ALV klipps med oslipad sax.
- Jag kommer delvis att jobba kvar, som konsult, fram till dess en ny person är på plats. Hur lång tid rekryteringen tar vet vi inte, det kan gå på några få månader, men det kan likaväl ta ett halvår.
Efter två decennier som marknadschef i ALV vet han förstås vad som krävs av den som ska ta över stafettpinnen.
- Stort engagemang. Det krävs också förståelse och respekt för vad det innebär att heta Astrid Lindgrens Värld, något som påverkar allt man gör. Att komma in i den förståelsen kräver anpassningstid. Jobbar man inom turism är det också en fördel att se utmaningar och problem som en krydda och stimulans.

Utveckling
Utmaningar har han fått sin beskärda dos av under sin långa anställningstid. Han började som marknadschef våren 1995, men hade dessutom ansvaret för både all teaterverksamhet och försäljning i parken fram till början av 2000-talet. Han har drivit olika utvecklingsprojekt, bland annat byggandet och utvecklingen av parkens stugby och camping under 1990-talet, som kommit att bli en viktig del för företaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om