Annicha är med i valet av årets Augustvinnare

Att bli nominerad till Augustpriset är en hedersbetygelse. Men att vara med och säga sitt om vem som ska få ett av Sveriges mest prestigefyllda litteraturpriser är inte precis fy skam det heller.- Riktigt roligt, men också svårt förstås, eftersom det är sådan vidd på böckerna, säger Annicha Gustafsson, bokhandlare i Vimmerby. Hon är en av elektorerna till Augustpriset i barn- och ungdomskategorin.

Vimmerby2013-11-08 07:33


Den 25 november kommer några svenska författare att bli lite extra glada, rörda, stolta - och 100 000 kronor och en bronsstatyett rikare. Först då, på Augustgalan i Stockholm, bryts kuverten och de fram till dess hemliga vinnarna i kategorierna Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok avslöjas.

Spridda
Annicha Gustafsson på Vimmerby Bokhandel blev glatt överraskad när hon fick förfrågan om hon kunde tänka sig att vara en av elektorerna till Augustpriset.
- Det är klart att jag inte kunde säga nej till det. Jag tyckte det var en kul utmaning och det är väldigt hedrande att få vara med. Dessutom är det roligt att även bokhandlare på mindre orter tillfrågas.
Augustvinnarna utses av en elektorsförsamling, som består av 63 elektorer - 21 i varje kategori. De är spridda över landet och består av en tredjedel bokhandlare, en tredjedel bibliotekarier och en tredjedel litteraturkritiker med flera. Deras jobb består i att lusläsa de jurynominerade titlarna, sex i varje kategori, och den titel som får flest röster i den sluta omröstningen vinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om