Annika får viga

Annika Högberg heter kommunens nyaste borgerliga vigselförrättare, som fick sitt förordnande från länsstyrelsen vid årsskiftet. - Det finaste uppdrag jag fått hittills. Jag ser verkligen fram emot det här.

Vimmerby2011-01-07 05:05


Politiska uppdrag har socialdemokraten Annika Högberg inte saknat de senaste åren. Hon har under den förra mandatperioden haft en av socialdemokraternas platser i kommunfullmäktige, varit ersättare i kultur- och fritidsnämnden, sitter nu i kommunägda bostadsbolaget Vimarhems styrelse, i kommunfullmäktiges presidium och resurs- och demokratiberedningen.

I kärlekens tjänst
Att hon sedan nyår är en av kommunens tre borgerliga vigselförrättare är något hon värderar högt.
- Det måste ju vara något av det bästa man kan få vara med om, när två människor upplever sin förhoppningsvis vackraste dag i livet. Det här ser jag verkligen fram emot.
En Afrikaresa satte stopp för omedelbara praktiska övningar i kärlekens tjänst, men från och med trettonhelgen är hon redo för vigslar.
- Jag har fått en genomgång med kanslichef Therese Jigsved, som ju också är vigselförrättare, och ska vara med på ett bröllop. Men annars är det inga konstigheter - det finns ju ett manus så man säger rätt saker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om