Ännu en butik i centrum lägger ner

Ytterligare en butik i centrala Vimmerby slår igen. Senast 28 juni låser man dörren för gott på grund av lönsamhetsbrist.

Ytterligare en butik i centrala Vimmerby lägger ner. Under juni månad slår Muskelbygget igen.

Ytterligare en butik i centrala Vimmerby lägger ner. Under juni månad slår Muskelbygget igen.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-05-28 18:00

Webbutiken muskelbygget.se, som bland annat säljer kosttillskott, kläder och träningstillbehör, startade sin fysiska butik i centrala Vimmerby för fem år sedan.

Under 2018 var man i strid med miljö- och byggnadsnämnden i Vimmerby kommun, då man belades med flera viten.

Efter en ordinarie inspektion i februari i fjol ställde miljö- och byggnadsnämnden tre krav som skulle vara åtgärdade i maj. När så inte skedde skärptes kraven med hot om vite på 50 000 per krav.

Den 30 augusti gjordes en ny kontroll på webbplatsen. En av de tre punkterna var åtgärdad, men inte de två andra. Därför ville nämnden då dubbla vitet till 100 000 kronor.

Samtidigt beslutade nämnden om ytterligare föreläggande med vite om att butiken skulle se till att alla påståenden kring produkter ska vara enligt de krav nämnden anser är gällande. Det handlade om de två återstående punkterna och nu sattes vitet till 70 000 per punkt. Muskelbygget skulle då verkställa kraven senast i maj 2019, annars riskerar man 140 000 kronor till i vite.

Nu närmar vi oss maj månads utgång, men huruvida hotet om ytterligare vite har med nedläggningen att göra är oklart då vi ej har lyckats nå Freddy Omme för en kommentar.

På en lapp som sitter på butiksdörren ges beskedet om nedläggningen. ”Under en längre tid har butiken ej varit lönsam och jag ser tyvärr ingen ändring på detta. Muskelbygget kommer därför att återgå till enbart webbutik”, skriver man där.

Vi har sökt ägaren Freddy Omme, men fick svar via sms att han inte hade tid under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om