Ännu en chefspost blir ledig i kommunen

Vimmerby kommun måste börja se sig om efter en ny samhällsbyggnadschef – den nuvarande har nämligen sagt upp sig.

Andreas Horste lämnar kommunen och börjar sin nya tjänst i Västervik under våren 2023.

Andreas Horste lämnar kommunen och börjar sin nya tjänst i Västervik under våren 2023.

Foto: Vimmerby kommun

Vimmerby2022-11-09 15:29

Det framkommer av ett pressmeddelande från Vimmerby kommun. Samhällsbyggnadschefen Andreas Horste ska tillträda en ny tjänst som vd för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB i Västerviks kommun.

Horste har varit samhällsbyggnadschef sedan 2019, men jobbat inom kommunen sedan 2015. 

Vad ligger till grund för ditt beslut att lämna?

– Jag ser det inte som att jag lämnar, utan mer som att jag går till något annat, vilket är en helt annan tjänst som VD i Västervik. Det är en annan utmaning och en annan roll som jag tycker känns väldigt spännande, och jag har haft en väldigt bra dialog med Västervik under rekryteringen, säger han till Vimmerby Tidning.

Var det ett enkelt beslut?

– Absolut inte. Jag trivs väldigt bra i Vimmerby kommun och har gjort det under mina sju år här. Jag har fått utvecklas och jobba aktivt med olika projekt, så det var ett svårt val faktiskt.

Vad skulle du vilja skicka med din efterträdare?

– Det skulle vara att fortsätta det goda arbetet inom koncernen och jobba tillsammans med förvaltningar och bolag i den riktning som är påbörjad och har kommit en bit påväg, men som kan bli ännu bättre.

Kommundirektör Carolina Leijonram tackar Horste för hans arbete.

"Andreas har under sin tid bedrivit ett systematiskt och uthålligt utvecklingsarbete inom det egna ansvarsområdet men han har också varit en mycket viktig kugge i att utveckla kommunen utifrån ett helhetsperspektiv.", säger hon i pressmeddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!