Campus och Lärcenter slås ihop till en organisation

Efter drygt fyra år som chef för Campus i Vimmerby lämnar Mattias Nordqvist posten. Kommunens lösning blir en sammanslagning av Campus och Lärcenter.

Mattias Nordqvist har varit chef för Campus i vimmerby sen hösten 2018. Nu går han vidare till ett arbete i en annan kommun.

Mattias Nordqvist har varit chef för Campus i vimmerby sen hösten 2018. Nu går han vidare till ett arbete i en annan kommun.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-02-02 12:00
undefined
"När det blir en vakans ser vi alltid över om det är något vi kan göra med organisationen. I det här fallet såg vi att det finns skäl att samla all utbildning för vuxna i en organisation" säger förvaltningschefen Ola Karlsson om den lösning förvaltningen föreslår när Campuschefen lämnar sin tjänst.

– Det är ingen besparing eller åtgärd av ekonomiska skäl utan vi vill samla all utbildning för vuxna i samma organisation av flera skäl, bland annat för att göra Campus mindre sårbart personalmässigt, eftersom man är betydligt färre personal där än på Lärcenter, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Han bekräftar att Mattias Nordqvist lämnar sin tjänst för arbete i en annan kommun efter drygt fyra år som chef för Campus i Vimmerby.

Någon rekrytering av en ny campuschef blir det inte. Istället har tanken fötts att lösa vakansen med en ny organisation.

undefined
Mattias Nordqvist har varit chef för Campus i vimmerby sen hösten 2018. Nu går han vidare till ett arbete i en annan kommun.

– Vi tänker oss två ledartjänster i den sammanslagna organisationen. Meningen är att Sara Olsson får ansvaret för Campus, säger Ola Karlsson.

I den nuvarande organisationen är Sara Olsson rektor på Lärcenter.

– Campus ska även i fortsättningen drivas på samma sätt som tidigare. Det är en viktig verksamhet för hela Vimmerby kommun med tanke på de kompetensbehov som finns, säger Ola Karlsson.

Campus har sex anställda och bedriver högre utbildningar gentemot högskolor och universitet och har också flera yrkeshögskoleutbildningar i programmet.

På lärcenter finns cirka 25 medarbetare och de stora verksamheterna är grundläggande utbildning på grundskolenivå och gymnasium för vuxna, gymnasiesärskola och Svenska för invandrare, SFI.

På sammanträdet i februari ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut om förslaget att slå ihop verksamheterna till en organisation.

*Vi söker Mattias Nordqvist.

Flera kommunala chefer har slutat hos Vimmerby kommun och nya har till kommit. Det gäller bland annat samhällsbyggnadschef och utvecklingschef  där ersättare är klara. Rekryteringen av en ny verksamhetschef för grundskolan pågår.
Flera kommunala chefer har slutat hos Vimmerby kommun och nya har till kommit. Det gäller bland annat samhällsbyggnadschef och utvecklingschef där ersättare är klara. Rekryteringen av en ny verksamhetschef för grundskolan pågår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!