Ännu en störtblödning efter rutinoperation

Förra veckan dog en fyraåring av akuta störtblödningar efter en rutinoperation i Västervik. - Mycket ovanligt, försvarar sjukhuset. Men fyra veckor tidigare hände samma sak. Då drabbades en 30-årig man från norra länsdelen.

Vimmerby2006-11-25 05:28

- Det forsade blod ur munnen och näsan, det var så mycket att det gick inte att svälja, berättar han för vår tidning.
Han hade dock turen att störtblödningen efter halsoperationen kom medan han fortfarande var kvar på sjukhuset. Därför blev det en andra och akut operation samma kväll som den ordinarie.
Precis som i fallet med den tragiskt avlidne fyraåringen kom 30-åringen till sjukhuset i Västervik för vad han förstod var ett rutiningrepp i halsmandlarna.
- Jag hade ofta halsfluss, så vi kom fram till att operera mandlarna, säger han.
Ingreppet gjordes på förmiddagen den 19 oktober utan några avvikande anmärkningar och 30-åringen fördes sedan till uppvakningsavdelningen.
- Att jag hade ont och fick morfin mot smärtan hör till, säger han.
När han i onsdags kunde läsa i vår tidning om fyraåringen som dog efter störtblödningar i halsen efter samma ingrepp som han själv varit ute för reagerade han starkt.
- Jag blev bestört och djup berörd. De sa till mig att det var unikt med blödningen, kanske 1 fall av 1000. Men här har de haft två fall på fyra veckor med samma följd, säger 30-åringen.
Vad tror du hade hänt om du hunnit lämna sjukhuset när blödningen satte fart?
- Då hade det gått direkt åt h-e, för det blev så akut....

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om