Ännu en verksamhet i Vimmerby stänger för besök

Biblioteket i Vimmerby har sedan tidigare begränsat sin verksamhet, men tar nu ett steg till och stänger lokalerna helt för besök.

Från och med lördag kommer inte biblioteket i Vimmerby vara öppet för besök längre. Peter Bladlund plockar ned skylten.

Från och med lördag kommer inte biblioteket i Vimmerby vara öppet för besök längre. Peter Bladlund plockar ned skylten.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-11-13 10:26

Beslutet gäller samtliga kommunens bibliotek, från lördag 14 november och fram till den 8 december i första hand och är en följd av de lokala allmänna råd som har införts i Kalmar län kopplat till coronapandemin.

– Under de omständigheter som råder var det här ett oundvikligt beslut. Det togs formellt av kommunens krisledningsnämnd och även om det inte finns någon enhetlig linje bland alla kommuner i länet så har exempelvis Hultsfred och Västervik valt samma väg, säger bibliotekschefen Thomas C Ericsson.

Stängningen görs både med hänsyn till besökare och personal.

– Det är inte roligt att behöva ta det här beslutet. Biblioteket är en viktig mötesplats för många där man kan få tillgång till internet och läsa dagstidningar. Av omsorg för både besökare och personal är det dock inte lämpligt att träffas just nu, säger Ericsson.

Biblioteket i Vimmerby samt filialerna i Storebro och Södra Vi kommer att vara bemannade i fortsättningen.

– Vi kommer fortsätta att förmedla litteratur. Det går bra att ringa eller maila in sina beställningar och sedan hämta ut böckerna. För personer som tillhör riskgrupper har vi boken kommer som innebär hemkörning av bokpåsar, säger Thomas C Ericsson.

Biblioteket har även E-tjänster med material tillgängligt på nätet. Situationen som uppstått nu gör även att en ny tjänst lanseras tidigare än tänkt.

– Vi hade tänkt att starta från nyår, men ska försöka vara igång inom en vecka med att erbjuda streamad film via nätet.

Bibliotekschefen Thomas C Ericsson.
Bibliotekschefen Thomas C Ericsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!