Ännu ett skadeståndskrav för mobbing

Eleven utsattes för kränkningar från förskolan tills han lämnade sin klass i mitten av mellanstadiet. Nu krävs Vimmerby kommun på ett skadestånd på 116 000 kronor för elevens räkning.

Vimmerby2010-12-23 07:17

- Det bästa är att det här ger vår son upprättelse, och det är den bästa julklapp vi kunde få, säger föräldrarna i en kommentar till vår tidning.
Sonens skolgång har periodvis varit svår. Han har tidvis tvingats utstå kränkningar från det att han gick i förskolan och upp genom grundskolan. Det har varit glåpord och olika tillmälen. Andra elever har kastat sten på honom och vid ett tillfälle tryckt ned hans huvud i en soptunnna. Det har också varit småsaker som att hans kläder försvunnit.

Misshandel
I början av 2008 kulminerade kränkningarna när pojken blev utsatt för en misshandel. Två andra elever gav sig på honom, en höll honom och en annan slog flera gånger i magen. Den slagne pojken, som då var tio år, tvingades söka sjukhus och händelsen polisanmäldes.
Från skolans sida har man känt till att det förekommit problem till och ifrån. Därför sattes antimobbingteamet in redan i förskolan och i årskurs ett. Därefter anser skolan att det varit lugnt fram till den allvarliga händelsen med misshandeln. Då sattes ånyo resurser in för att backa upp eleven.
Trots det fortsatte problemen för eleven, och efter nya kränkningar i början av 2009 tvingades pojken lämna sin skola för att gå i en annan skola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om