Ännu ett villainbrott upptäckt i dag - Nycklar stulna

Ännu ett inbrott i en villa har upptäckts i Vimmerby under tisdagen. Tjuvarna ska bland annat ha stulit reservnycklar till bostaden och låst dörren efter sig.

En våg av villainbrott har dranbbat Vimmerby med omnejd över helgen. På tisdagen upptäcktes ett fjärde bostadsinbrott på några dagar.

En våg av villainbrott har dranbbat Vimmerby med omnejd över helgen. På tisdagen upptäcktes ett fjärde bostadsinbrott på några dagar.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-09-08 15:40

–  Villaägarna kom under tisdagen och upptäckte att de haft inbrott under tiden de varit borta, säger Håkan Karlsson vid polisen i Vimmerby.

Tjuvarna ska ha tagit sig in via husets baksida. Enligt anmälan till polisen har bland annat silverskedar och reservnycklar till bostaden försvunnit.

– Det är vad man konstaterat hittills, gärningspersonerna har också låst efter sig när de lämnat bostaden, säger Håkan Karlsson.

Det här är tredje villaområdet i Vimmerby sen helgen. Det fjärde om det som skett i närheten av Södra Vi räknas in. 

Utöver det har en robotgräsklippare stulit i en trädgård intill en gata där två av inbrotten inträffat. Polisen tror brotten hör ihop.

– Det är knappast en slump. Men det är samtidigt konstiga tillgrepp. Man har inte stulit någon elektronik, men exempelvis sprit och öl. Sånt brukar inte de som är yrkestjuvar ta med sig, säger han.

Det finns ingen skäligen misstänkt för inbrotten i nuläget.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!