Ännu mer väntan för nya Ceosvallen

Den 16 maj trodde kommunen att nya Ceosvallen kunde börja byggas i september. Den 23 augusti hoppades man att ärendet kunde gå till upphandling inom två veckor. Det har ännu inte inträffat. - Går allt som på räls så ska vi kunna börja bygga i december, säger samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi.

I väntans tider. Här ska de nya omklädningsrummen på Ceosvallen ligga. Byggstarten har ännu en gång skjutits på framtiden.

I väntans tider. Här ska de nya omklädningsrummen på Ceosvallen ligga. Byggstarten har ännu en gång skjutits på framtiden.

Foto:

Vimmerby2013-10-04 06:18


Det har gått tio och en halv månader sedan beslutet om nya lokaler för Vimmerby IF fattades i kommunfullmäktige. Väntetiden blir bara längre och längre för fotbollsföreningen. Byggnationen av de nya lokalerna på Ceosvallen har ännu inte gått ut till upphandling.
Samhällsbyggnadsavdelningen väntar på VVS-ritningarna.
- VVS-konsulten har inte lyckats leverera materialet och det dröjer ett par, tre veckor till innan vi kan gå till upphandling. Det är den enda handlingen som saknas. Jag vet inte varför de handlingarna har dröjt, berättar samhällsbyggnadschefen Miklós Hatházi.

Byggstart i december?
Eftersom projektet beräknas kosta cirka 8,5 miljoner måste det ligga ute för upphandling i 52 dagar. Därefter väntar utvärdering av anbuden och 15 dagar för eventuella överklaganden.
Det skulle innebära att byggnationen inte kan inledas förrän i slutet av december.
- Går allt som på räls så ska vi kunna börja bygga i december och då tror jag att vi hinner klart till nästa säsong.
Stefan Bragsjö i VIF:s styrelse säger så här om fördröjningen:
- Vi står med mössan i handen. Jag förväntar mig att kommunen leds och styrs på bästa sätt, men det är tråkigt att det har tagit så lång tid. Vi konkurrerar med mycket annat, men generellt sett tycker jag att ideell verksamhet nedvärderas. Det drabbar kommunens barn och ungdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om