Anonymt hot på blogg – "Synnerligen allvarligt"

En anonym person skriver i en blogg "Det kommer att hända något riktigt allvarligt i Vimmerby snart". Kommunens tjänsteman i beredskap Kenneth Söderberg ser allvarligt på händelsen.

En anonym blogg hotar att sätta en hämnd i verket om inte Vimmerbybor bättrar sig. Kenneth Söderberg, tjänsteman i beredskap berättar att kommunen ser allvarligt på det hela, men att det nu ligger i polisens händer.

En anonym blogg hotar att sätta en hämnd i verket om inte Vimmerbybor bättrar sig. Kenneth Söderberg, tjänsteman i beredskap berättar att kommunen ser allvarligt på det hela, men att det nu ligger i polisens händer.

Foto: Arkiv/Michael Rundberg

Vimmerby2022-08-26 19:19

Det var Dagens Vimmerby först med att rapportera. 

– Det är synnerligen allvarligt, men vi har gjort det vi kan och har lämnat över det till polismyndigheten som i sin tur fortsätter att hantera ärendet, säger Kenneth Söderberg, tjänsteman i beredskap på Vimmerby kommun. 

Han berättar att Håkan Westerback, säkerhetssamordnare på kommunen fått kännedom om bloggen och dess innehåll sent under torsdagskvällen. Söderberg själv fick informationen under fredagsmorgonen.

– Vi tog direkt kontakt med polismyndigheten, säger Söderberg och fortsätter:

– Det ligger i polisens händer och vi arbetar hela tiden för en trygg och säker kommun. Det är det arbete som måste fortgå i våra tankar och under våra arbetsdagar. 

På polisregion syds pressjour har man inte kännedom om bloggen och de hot som förekommer i den.

– Jag känner inte till att vi har något sådant ärende som vi har hanterat som ett akut ärende, säger Rikard Lundqvist, presstalesperson.

Kommunpolis Håkan Karlsson säger till Dagens Vimmerby att man arbetar med ärendet.

– Patrullen är medveten om det här och inkopplad på ärendet. Även yttre befäl har fått kännedom om det, säger kommunpolis Håkan Karlsson till Dagens Vimmerby. 

På bloggen förekommer flera inlägg där skribenten är minst sagt kritisk mot Vimmerbybor och deras "otrevlighet", som hen anser att det bör straffas för. I ett inlägg skrivet den 27 juli i år skriver personen att hen ger folket högst en månad på sig att bättra sig, annars kanske en hämnd sätts i verket. 

Imorgon har det gått en månad, har ni infört någon extra beredskap imorgon på grund av det? 

– För vår del så har vi inte gjort det. Vi har lämnat över det till polisen som sagt, det är den myndigheten som i såna fall förbereder sin organisation, men det är inte jag rätt person att säga hur de agerar. Det får berörd myndighet svara på, säger Söderberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!