Anrik bilaffär i Vimmerby lägger ner

Nilsson Bilhall i Vimmerby lägger ner bilförsäljningen. Men serviceverkstaden för flera bilmärken blir kvar liksom de fem jobben. "Det är inget roligt beslut", säger Pär Nilsson.

Bilförsäljningen läggs ner, men verkstaden består hos Nilsson bilhall i Vimmerby.

Bilförsäljningen läggs ner, men verkstaden består hos Nilsson bilhall i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-06-30 19:01

– Det är inget roligt beslut, men det måste tas. Det är det minst dåliga för oss, säger Pär Nilsson på Nilssons Bilhall.

Företaget har sålt bilar i över 50 år i Vimmerby och har genom åren representerat en lång rad bilmärken som Renualt, BMW och Toyota.

– Det är en historia vi är väldigt stolta över, säger Pär Nilsson i ett pressmeddelande.

När företaget slutade med nybilsförsäljningen var tanken att skapa ett nytt koncept inom bilbranschen.

– Vi jobbade hårt med det och starten var lovande. Pusselbitarna började falla på plats och sätta sig, dock lyckades vi inte få till det organisatoriska, säger han.

– Samtidigt blev Covid-19-situationen i Sverige allvarligare och osäkerheten fanns med i bilden. Vi tog då beslutet att stänga ner bilförsäljningen från och med 30 juni för att lägga fokus på att utveckla vår serviceverkstad, säger Pär Nilsson.

Den delen har stått sig bra även i pandemin.

– Vi har haft en bra beläggning hela året och inte behövt göra någon permittering. Vi är idag auktoriserad serviceverkstad för BMW och Toyota och har även en skadeverkstad och avtal med alla försäkringsbolag och vi utför flera andra serviceuppgifter, säger han.

En anställd mister jobbet när bilförsäljningen läggs ner. Men de fem jobben i verkstaden blir kvar.

 – Vi har både vilja och utrymme att på sikt, utöka vår personalstyrka i skadeverkstaden, säger Pär Nilsson i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!