Anställd anmäler Vimmerby pastorat till Arbetsmiljöverket

En anställd inom Vimmerby pastorat anmäler sin arbetsgivare till Arbetsmiljöverket. Denne beskriver en arbetsplats där ”en efter en har sagt upp sig” och där man bland annat får uppleva ”kränkande handlingar och trakasserier”. – Jag vill invänta Arbetsmiljöverkets utredning innan jag ger någon kommentar, säger kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson.

Vimmerby pastorat anmäls till Arbetsmiljöverket av en anställd. Personen menar att man på arbetsplatsen får uppleva ”kränkande behandlingar och trakasserier”. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby pastorat anmäls till Arbetsmiljöverket av en anställd. Personen menar att man på arbetsplatsen får uppleva ”kränkande behandlingar och trakasserier”. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Vimmerby2017-09-02 06:00

Kränkande behandlingar, grov respektlöshet, dåligt bemötande och trakasserier.
Det är allvarliga anklagelser som en medarbetare inom Vimmerby pastorat riktar mot sin ledning i en arbetstagares anmälan till Arbetsmiljöverket.

”Den kyrkliga verksamheten är till stor del utraderad, eftersom pastoratet nu håller på att tömmas på personal. En efter en har sagt upp sig, och denna utveckling går utför i en allt snabbare takt”, skriver anmälaren bland annat och anser också att pastoratets ledning totalt misslyckats med arbetsmiljön.

”Ledarstilen har varit förödande och allt har understötts av kyrkorådet. Tillsammans med sitt arbetsutskott har de också underlåtit sig att engagera sig i besluten”, menar anmälaren.
I anmälan skrivs också att personer ur ledningen ska ha kränkt en mångårig medarbetare, vilket fick till följd att denne valde att säga upp sig och avsluta sin anställning i pastoratet.
”Jag hoppas, att Arbetsmiljöverket inser allvaret i situationen, och kommer att företa en grundlig inspektion”, avslutar anmälaren sin skrivelse.

Vimmerby pastorat och dess kyrkoråd har ännu inte tagit del av denna arbetstagares anmälan.
– Jag vill invänta Arbetsmiljöverkets utredning innan jag ger någon kommentar. Än så länge är det bara en part som talar, men det finns ju en annan planhalva också, säger kyrkorådets ordförande Magnus Carlsson.
– Självklart är det inte roligt när sådant här händer – vare sig för den som har upplevt saker på detta sätt eller för personer som blir utpekade, säger Magnus Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om