Antikrundedags

Nu är det äntligen dags att se vad Antikrundans experter hittade under sitt besök i Vimmerby i höstas - på torsdag sänds programmet. Peter Pluntky blir till exempel lite lycklig över en leksaksbuick från 1950-talet, fortfarande orörd i sin kartong.

Inget ruskväder i världen kunde hindra Vimmerbyborna när Antikrundan kom till stan i höstas.

Inget ruskväder i världen kunde hindra Vimmerbyborna när Antikrundan kom till stan i höstas.

Foto:

Vimmerby2009-02-17 07:27


Det verkade som om nästan hela Vimmerby köade utanför Mässhallarna i regnet i september när Antikrundan kom rullande för att värdera, kommentera och spela in ett av SVT:s mest populära program.

20 år
Det är för övrigt 20 år sedan BBC:s antikvitetsshow försvenskades och gjorde omedelbar dundersuccé. Antikrundan drar fortfarande bortåt två miljoner tittare på torsdagarna.
- Jag tror Antikrundans popularitet beror på att programmet har så många olika värden. Det är folkbildande. Man får lära sig nya saker om gamla svenska föremål, om vårt kulturarv, om vår historia, men också om modern form och design. Man kan till och med lära sig nya saker om föremål som man själv har hemma, säger Anne Lundberg, som varit programledare de senaste nio åren.
På torsdag är det alltså dags att se det första av två program från Vimmerby. Det är för övrigt seriens 200:e inspelning och det blir många "oh!" och "ah" över dagens hörda värden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om