Äntligen klart med stadsfest i Vimmerby

Superstjärnan Kate Ryan kommer. Likaså The Poodles.
Det avslöjade kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, när fullmäktige godkände avtalet om en stadsfest med Think Image AB.
- Äntligen är det här klart och det blir en stadsfest i Vimmerby den 3 september, sade han.

Vimmerby2011-06-01 06:23

Arrangör blir Stockholmsbaserade bolaget Think Image AB. Ett bolag som kommit in och erbjudit sig att ta huvudmannaskapet för en stadsfest i Vimmerby.
Kommunens åtagande är att stå för en tekniska och praktiska försörjningen. Som till exempel bygga staket, hålla med marknadsstånd, vatten, el och toaletter och inte minst städa efter arrangemanget.
Ansvaret att söka tillstånd och bygga scener faller på Think Image.
- Teknik- och service räknar med att de 200 000 kronor vi tidigare reserverat för detta räcker, sade Micael Glennfalk.
Krister Torenfält, C, ville veta varför lokala företag och föreningar inte arrangerar, och om de ändå kan vara med som deltagare i arrangemanget?
- Vi har diskuterat med föreningar, som Gullringen, VIF och Vimmerby Hockey, men efterhand har de tackat nej till att ta ansvaret för arrangemanget, sade han. I det skedet kom en förfrågan från Think Image, där tidigare krogägaren Magnus Holmberg från Vimmerby, jobbar.
Enligt avtalet mellan Think Image och kommunen står bolaget för hela arrangemanget och bokar artister och hyr ut plats inom festområdet till de som vill sälja mat eller dryck.
- Jag utgår från att exempelvis Åbro kommer att ha ett öltält och att lokala matproducenter också kommer att vara med och sälja mat till festdeltagarna, sade Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om