Använder lögner för att sälja el-avtal

Elförsäljare använder lögner när de ringer och försöker sälja elavtal till Vimmerbybor.
För ett par dagar fick en nyinflyttad Vimmerbybo ett förslag från en försäljare som sa att Vimmerby Energi köper el av hans bolag - men han kunde sälja tio procent billigare.

Vimmerby2012-02-17 07:21

- Han kunde inte säga tio procent billigare än vad och han uppgav att Vimmerby Energi köper sin el av det bolag han sålde för, berättar Kent Karlsson som blev uppringd av försäljaren.
Kent Karlsson berättar att försäljaren ville teckna ett avtal om ett tillsvidare-pris som skulle vara tio procent billigare.
- Jag stod på mig om att rörligt är billigaste och ville veta vad han drog av tio procent ifrån. Till sist sa han 59 öre - en koll med priset jag betalar för sommarstugan visade 38 öre!
Det blev inget avtal mellan Karlsson och telefonförsäljaren.

VEMAB tar avstånd
På Vimmerby Energi- och Miljö tar man avstånd från den här sortens el-försäljning.
- Vi använder oss inte av telemarketing-försäljning och vi köper ingen el av det bolag som anlitat den här försäljaren. Vi köper av Vattenfall och ingen annan, säger Mattias Gustafsson på Vimmerby Energi.
Enligt honom är det vanligt att elbolag använder telemarketingföretag och säljare med endast provisionslön drivs till mer än tvivelaktiga metoder.
- Man hör den ena historien värre än den andra. Häromsistens var det en person som blev erbjuden ett elavtal på 35 öre livet ut av en säljare som ringde för ett annat elbolag än det som förekom i det förra exemplet, säger han.
Mattias Gustafsson anser att telemarketingförsäljare ofta går för långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om