Arbetsmarknadsmässa för unga i Vimmerby

Daniel Nestor går på gymnasiet i Vimmerby. Han är också projektledare för Frammis 2014. En arbetsmarknadsmässa som ska bli en bindande länk mellan de unga i Vimmerby och näringslivet.- Jag tror att det här kan bli hur bra som helst, säger han.

Vimmerby2013-12-17 08:03


Ibland behöver man bara fråga. Daniel Nestor, engagerad gymnasist och egen företagare, var på Sveriges största entreprenörsläger för ungdomar, Camp Connect, och hörde en föreläsning med Daniel Kings, från Fryshuset Inc.
- Jag tyckte han var fantastisk och tänkte "han måste bara komma till gymnasiet och prata", så efteråt gick jag fram och frågade om han kunde det. Det blev ett samtal på en halvtimme, säger Daniel.
Och Daniel Kings tackade ja. Han blev ett uppskattat inslag under tvåornas introduktionsvecka i höstas och föreläsningen i Vimmerby ledde till mer.
- Vi började spåna kring en arbetsmarknadsmässa med gymnasieungdomar som målgrupp och kom ganska snart fram till att det inte räckte med en dag för att göra det vi ville.
Frammis hade arrangerats i Vimmerby två år. Namnet hänger med, men den här gången blir det en nystart med ett vidareutvecklat och helt nytt koncept. Daniel Nestor och Daniel Kings är noga med att poängtera att den här arbetsmarknadsmässan inte ska vara som andra mässor.
- Det handlar inte om företag som är där för att sälja sina produkter. Det handlar om att utbilda både de lokala företagen och ortens ungdomar i konsten att kommunicera med varandra. Vi vill skapa kontakt. Det ska hända så mycket att man vill vara där i fyra timmar och hela tiden bli avbruten med spännande happenings, workshops och föreläsningar man inte vill missa, säger Daniel Kings.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om