Arena Ceos ännu mer försenad

Vimmerby IF hoppades kunna avsluta årets fotbollssäsong på Arena Ceos. Men sista matchen kommer att vara spelad långt före byggstarten av den nya huvudanläggningen. Projektet har ännu inte gått ut till upphandling. - Vi hoppas kunna gå ut med det inom 14 dagar, säger kommunens fastighetschef Bo Lennstam.

Ännu mer försenat. Byggnationen av Vimmerby IF:s nya huvudanläggning drar ut på tiden. Inom 14 dagar hoppas kommunen kunna gå ut med upphandlingen.

Ännu mer försenat. Byggnationen av Vimmerby IF:s nya huvudanläggning drar ut på tiden. Inom 14 dagar hoppas kommunen kunna gå ut med upphandlingen.

Foto:

Vimmerby2013-08-23 06:09


Den 18 december 2012 fattade kommunfullmäktige beslut om en ny huvudanläggning för Vimmerby IF för totalt 8,5 miljoner kronor. Då hoppades både kommunen och VIF att de mögliga lokalerna på Vimarvallen skulle kunna överges till hösten.
Men gång på gång har projektet försenats. Så sent som i mitten av maj var förhoppningen att kunna gå ut med upphandlingen före sommaren.
I slutet av augusti är det ännu inte gjort.
- Det är jättetråkigt att det har dragit ut på tiden och det är ett ansvar som faller på fastighetsavdelningen. Det blev ett omtag som till slut blev onödigt. Det fanns önskemål om en större byggnad och hade vi haft gott om pengar hade vi kunnat bygga en sådan, men nu hade vi en begränsad ekonomi i det här, berättar fastighetschefen Bo Lennstam.

Minskat byggnaden
Kommunen och Vimmerby IF har haft segdragna och ingående diskussioner om projektet ända sedan beslutet fattades. Först under förra veckan kom parterna överens och VIF skrev under ett godkännande.
Den slutgiltiga ritningen skiljer sig markant från ursprungsplanen. Anslaget på 8,5 miljoner räcker till en envåningsbyggnad på runt 400 kvadratmeter med utrymme för omklädningsrum och kioskverksamhet.
- Det fanns önskemål om större utrymme för kontor, men vi har tvingats krympa och effektivisera ytorna. Nu ska vi göra vissa justeringar och färdigställa förfrågningsunderlaget. Jag hoppas att vi kan gå ut med upphandlingen inom 14 dagar, säger Lennstam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om