Arena Ceos blir kraftigt försenad

Förhoppningen var att Arena Ceos skulle stå klar till sommaren. Men byggnationen av Vimmerby IF:s nya huvudanläggning kommer inte igång förrän tidigast i september. - Jag ser inget onormalt i det här, säger kommunens samhällsbyggnadschef Mikloas Hatházi.

Ännu ingen byggstart. Stiltje råder på Ceosvallen och kommer så göra under hela sommaren. Byggstarten sker som tidigast i september. Foto: Jimmy Karlsson

Ännu ingen byggstart. Stiltje råder på Ceosvallen och kommer så göra under hela sommaren. Byggstarten sker som tidigast i september. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Vimmerby2013-05-16 06:25


Den 18 december 2012 fattade kommunfullmäktige beslut om en ny huvudanläggning för Vimmerby IF.
Då var förhoppningen att VIF skulle kunna överge de mögliga lokalerna på Vimarvallen till hösten och ha hela verksamheten på Ceosvallen.
Så blir det inte. Byggstarten av Arena Ceos är kraftigt försenad och kommer inte komma igång förrän tidigast senhösten.

För dyrt
Anledningen är att den tilltänkta byggnaden på cirka 500 kvadratmeter blir för dyr.
- Det är 8,5 miljoner avsatta och vi gör bedömningen att vi kan bygga ett hus på runt 350-400 kvadratmeter för den kostnaden. Det är i den storleken som vi måste få in de lokaler som VIF önskar, säger Mikloas Hatházi och fortsätter:
- Vi har inte landat rätt än, men jag ser det här som ett normalt förfarande. Vi jobbar med arkitekter och bedömer kostnader.

"Tiden går fort"
Förhandlingar pågår mellan Vimmerby IF och kommunen. Mikloas Hatházi hoppas på en lösning före sommaren. 
- Om vi blir färdiga kan vi gå ut med en upphandling före sommaren. I så fall kan byggnationen börja på senhösten. Men tiden går fort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om