Årets företagare i Kalmar län

Sent på fredagskvällen korades årets företagare i Kalmar län. Vinnare blev Mikael Carlsson på RM Snickerier i Vimmerby.

Årets företagare i Kalmar län, Mikael Carlsson på RM Snickerier i Vimmerby, uppvaktas på företagargalan på Öland. Hustrun Helen fick blomsterkvasten.

Årets företagare i Kalmar län, Mikael Carlsson på RM Snickerier i Vimmerby, uppvaktas på företagargalan på Öland. Hustrun Helen fick blomsterkvasten.

Foto:

Vimmerby2012-09-08 04:05


- Det är naturligtvis mycket roligt att få den här uppmärksamheten och det erkännande som det innebär, både för mig och för personalen, för vi har ju tillsammans gjort det här möjligt, säger Mikael Carlsson, ägare och VD på RM Snickerier.
I dag har företaget 35 anställda och det går bra för företaget som i huvudsak tillverkar specialmodeller av fönster.
- Ja, det går bra, det ser ut att bli en högsta omsättningen någonsin nu när vi snart gör bokslut. Vi ligger på en omsättning på 40 miljoner kronor, säger han.
I början av året fick han priset som årets företagare i Vimmerby kommun, och på fredagskvällen var det dags igen, Vimmerbyföretagaren utsågs då till årets företagare i hela Kalmar län av den jury inom Företagarna som valt ut vinnaren.

Motiveringen
"Årets företagare startade sitt företag som ung och har sedan dess drivit upp en imponerande verksamhet som har levererat kvalitetsprodukter i över 25 år. Han har under hela företagets livslängd ständigt ökat antalet anställda och omsättning, investerat i nya lokaler vartannat år och har i dagsläget en mycket bra kassa utan lån. Han representerar även det Kalmaritiska näringslivet väl då hans huvudmaterial kommer från skogen. Han är en mycket god förebild för företagandet och är en riktig entreprenör." lyder motiveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om