Årets kultur- och fritidspris går till idrottsförening

Årets kultur- och fritidspris i Vimmerby kommun går till Storebro IF. Bland annat för att föreningen är i framkant för att tänka nytt. "Jag får rysningar och tårar i ögonen" säger ordföranden Eva Kindstrand.

Bruksvallen är hemvist för Storebro IF som föräras det kommunala kultur- och fritidspriset 2021. Bland annat för sin mångsidighet och förmågan att tänka nytt.

Bruksvallen är hemvist för Storebro IF som föräras det kommunala kultur- och fritidspriset 2021. Bland annat för sin mångsidighet och förmågan att tänka nytt.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-12-01 10:56

– Vi har hört mycket gott om föreningen som jobbar brett i samhället. Det är en mycket värdig mottagare, säger Ola Gustafsson, KD,  ordförande i kultur- och fritidsutskottet sedan kommunstyrelsen ställt sig bakom förslaget till årets mottagare av kommunens kultur- och fritidspris 2021.

Här är motiveringen:

"Storebro IF tilldelas 2021 års kultur- och fritidspris för sitt engagemang i lokalsamhället och sina insatser inom både idrott och kultur.

Storebro IF är en starkt satsande förening som inte bara står för fotboll utan är i framkant när det kommer till att tänka nytt, tänka rörelseglädje i form av satsningar på både padel, utegym och naturstig och som arrangör av konserter och allsång.

Storebro IF är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset 2021."

Ordföranden Eva Kindstrand är rörd till tårar över utmärkelsen.

– Det är inte bara ett kvitto eller klapp på axeln utan en sån bamsekram till alla som jobbar i föreningen och motiveringen är så fin, säger hon.

Hur tänker ni använda prispengarna?

– Först ville jag ställa till med tårtkalas direkt när jag fick veta det, men vi ska starta lekgympa för mindre barn i januari och en del ska nog gå till material för det. Men sen ska vi fira det här också tillsammans, säger hon.

Priset på 10 000 kronor kommer att delas ut vid årets sista fullmäktigesammanträde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!