Årets sommarsalong i Warmbadhuset öppnar

Monica Kårbro, Sven-Olof Hultqvist, Sven Kask och Lars-Erik "Labbe" Månsson - fyra Vimmerbykonstnärer i årets Sommarsalong. Och fyra mycket olika stilar.

Vimmerby2008-06-26 06:05


Vernissage på fredag och sedan har Vimmerby konstförening årets Sommarsalong öppen dagligen fram till 17 augusti. Gott om tid att upptäcka en Sommarsalong med fyra lokala konstnärer: Sven-Olof Hultqvist, Sven Kask, Monica Kårbro och Lars-Erik "Labbe" Månsson. Warmbadhuset är stort nog att ge ett rum åt dem var.
- Att vi jobbar så olika är väldigt kul och vi har ju ställt ut i Sommarsalongen tidigare, men aldrig i just den här konstellationen, säger Monica Kårbro.
Det är första gången hon visar samlade grafiska bilder i ett större sammanhang. De senaste åren har hon, ateljélös, mest samlat idéer och skisser på hög.
- Hade jag bara ateljé och tillgång till grafikverkstad skulle jag kunna göra så mycket som helst - det kliar lite i fingrarna.
Hon hittade till grafiken under sina tre års studier på Ölands Målarskola och lockas av monotopins långsamma, metodiska process.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om