Vimmerbytjejerna gick till final

I dagens återblick kan ni läsa om ett duktigt fotbollslag, Erik Nivas besök i Tunaskogarna – och listan där Astrid Lindgren snuvade självaste drottningen på förstaplatsen.

Vi har återigen tittat i tidningsarkivet och hittat några intressanta nyheter från förr. Bland annat tar Erik Niva och Astrid Lindgren plats i dagens återblick.

Vi har återigen tittat i tidningsarkivet och hittat några intressanta nyheter från förr. Bland annat tar Erik Niva och Astrid Lindgren plats i dagens återblick.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-09-03 09:08

ÅTERBLICKEN

10 ÅR SEDAN:

Vimmerby IF:s flicklag, med spelare födda 1997-98, tog sig hela vägen till distriktsfinal. I semifinalen mot Ingelstad blev det seger med 3–0, efter mål av Mathilda Strömdahl (2) och Line Ek.

– Det här laget har inte gått som tåget i serien direkt, där vi ligger fyra. Men i DM har vi visat upp något helt annat. Det känns som att vi är mer laddade och tänder till lite extra. Från början var det 39 lag, sa VIF-ledaren Håkan Karlsson.

undefined
2001. Sportjournalisten Erik Niva var med i den första upplagan av tv-programmet Farmen, som spelades in strax utanför Tuna.

20 ÅR SEDAN:

2001 genomfördes den första upplagan av tv-programmet Farmen, som spelades in på en gård utanför Tuna. En av deltagarna var 22-årige Erik Niva – som nu för tiden är en hyllad sportjournalist.

Hur det gick för honom? Nja, sådär. Det blev respass i den andra tvekampen. I efterhand framkom det att Erik Niva var en "bluff", som enbart var med i programmet för att skapa en debatt om dokusåpornas roll i samhället.

"Farmen-Qristina" och gotlänningen Benny var två andra profiler i den första upplagan av TV4:s succéprogram Farmen, som lever kvar än idag. Men numera sker inspelningarna i en annan del av Småland.

undefined
1991. Astrid Lindgren blev utsedd till Sveriges mest "beundransvärda kvinna".

30 ÅR SEDAN:

ICA-kuriren publicerade en lista med de mest beundransvärda kvinnorna i Sverige. I topp: Astrid Lindgren från Vimmerby. Hon "vann" före Drottning Silvia.

Vimmerby Tidning fick en intervju med den populära författaren, som minst sagt tog förstaplatsen med en nypa salt.

– Oh, jag är så lycklig... Nej, vet du vad, det där rör inte mig antar jag. Det handlar nog inte så mycket om den Astrid jag är, utan snarare den Astrid man gjort mig till. Jag kan inte påstå att jag delar den beundran. Däremot är drottningen beundransvärd, sa Astrid Lindgren.

Övriga kvinnor på topplistan var Antonia Ax:son Johnson, Lill Lindfors, Lill-Babs, Marie Fredriksson och Mona Sahlin. På den manliga beundrarlistan var Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar ohotad etta, följd av Stefan Edberg och Kung Carl XVI Gustaf.

2011. Vimmerby IF:s F97/98-lag gick till DM-final.
2011. Vimmerby IF:s F97/98-lag gick till DM-final.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!