Arlas plan - investera 200 miljoner

Arla planerar att satsa runt 200 miljoner kronor på mjölkpulverfabriken i Vimmerby. Ett beslut att dra igång utbyggnaden kommer att fattas inom ett par veckor och förhoppningen är att den ska vara klar till våren 2013. Satsningen kommer att ge en handfull nya jobb på mejeriet.

Vimmerby2012-08-28 06:19

- Det är en mycket stor satsning och vi tror mycket på det här, men det är några saker som ännu inte har fallit på plats, bekräftar anläggningschefen Tom Andersen för vår tidning.
I september är det sju år sedan Arlas torrmjölksfabrik i Vimmerby invigdes. Det var en investering på runt 800 miljoner kronor. Nu är en rejäl satsning på att bygga ut och öka kapaciteten och effektiviteten nära förestående.

200 miljoner
- Vi planerar att öka med någonstans 15-17 procent och satsningen innebär att vi kan köra 24-timmars pass, i dag ligger vi på 20-timmarspass, säger Tom Andersen.
I pengar rör sig den förestående investeringen om ungefär 200 miljoner kronor. Det ska bli en tredje linje för torkning av mjölk till mjölkpulver som sedan i huvudsak går på export.
Behovet av att ta hand om mera mjölk på det sättet är stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om