Arlas Sverigechef på besök i Vimmerby

Igår fick Arlas mjölkpulveranläggning i Vimmerby besök av Arla Foods nye Sverigechef Christer Åberg. - Svensk mjölkproduktion måste öka. Vi kan inte växa utan mjölk.

Vimmerby2010-06-17 06:24

Christer Åberg, Arlas förhållandevis nya Sverigechef som tillträdde vid årsskiftet, har precis träffat personalen på mjölkpulveranläggningen i Vimmerby. Han häller upp ett glas mellanmjölk. Riggat pr-trick?
- Nej, jag tycker om mjölk. Dricker flera glas om dagen och har mjölk i kaffet.
Det är han inte ensam om. Lattetrenden är på stark frammarsch och hela 27 procent av all mjölk som svenska kor producerar används idag till att runda av kaffesmaken.

"Välmående anläggning"
De senaste veckorna har Åberg rest runt för att träffa medarbetare och berätta hur det går för Arla lokalt, i Sverige och världen. I Vimmerby är turnén nästan slut - bara Visby återstår i juli, under Almedalsveckan. Sverigechefen verkar nöjd med det han sett under sitt besök på Arlas mest globala anläggning, mitt i lokalmjölksmekka.
- Vimmerby är en av våra modernaste anläggningar, välmående och välskött. Det går extremt bra.
Men några förändringar eller nyheter hade han inte att komma med till Vimmerbypersonalen. Däremot fick han bland annat veta att personalen här har osedvanligt låg sjukfrånvaro och att anläggningens ledning undersöker möjligheterna att köpa flis från de bönder som levererar råvaran - flis står för 85 procent av energin på helår räknat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om