Arrangören: "Vi vet ju att folk ser fram emot det här"

Varje sommar invaderas Locknevi av tusentals motorfantaster – i år stoppar corona Locknevi Classic Motor Show. ”Tråkigt, det är många som ser fram emot det här”, säger Stefan Karlsson.

Vimmerby 29 april 2020 11:00

Förbudet att ordna sammankomster och tillställningar för mer än 50 personer gör det å ena sidan lätt för Locknevi Bygdegårdsförening. Den gränsen passeras med råge. Sedan 1998 har evenemanget Locknevi Motor Show dragit storpublik, som kommit för att se utställda veteranbilar, ombyggda bilar, lastbilar, traktorer, motorcyklar och rallyuppvisning med äldre rallybilar. 

– Åtminstone 2 000- 2 500, ibland mer. Och det brukar komma folk från olika delar av landet, vi har ganska bred publik. Så det är ju inget snack, vi är tvingade att ställa in, säger Stefan Karlsson, som håller i själva bildelen av evenemanget, som skulle ha hållits den 13 juni.

 

Å andra sidan svider det i motorhjärtat. Stefan Karlsson vet att många väntar på den där junilördagen mer än julafton.

– Vi vet ju att folk ser fram emot det här, det gör jag själv, som motorintresserad. Och i år var det ovanligt många som anmält sig tidigt, jag har ringt till alla och de tycker förstås det är tråkigt. Vi har deltagare som ställt ut veteranbilar i alla år, och det skulle ha blivit 23:e gången. Vi har aldrig behövt ställa in, så visst känns det. Tråkigt är det. Man fick mer fritid, helt plötsligt.

Motorfesten 2021 är redan spikad till den 19 juni. Hur det blir med bygdegårdsföreningens årliga marknad i augusti återstår att se.

– Motorshowen är största inkomsten, men förhoppningsvis är läget bättre i augusti, men ingen vet ju.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa