Asfaltering på gång – här är gatorna som ska få ett ansiktslyft

Då och då får Vimmerbys gator ett ansiktslyft. Precis innan sommaren asfalterades ett par gator i centrum om och under hösten finns planer på mer beläggningsarbete. Vimmerby Tidning har kollat med kommunens gatukontor vad som är på gång.

Vimmerby Tidnings reporter Annie Hogner testar hur bra det går att rulla fram på två olika gator.

Foto: Tilda Åkerman/Annie Hogner

Vimmerby2024-08-08 06:00

Kanske har Vimmerbyborna märkt att exempelvis Parkgatan och Kampgatan har fått sprillans ny asfalt? Precis innan sommaren arbetade gatukontoret nämligen med återställning av just de gatorna. Toppbeläggningar utfördes även på delar av Lundgatan, Prästgårdsgatan, Sevedegatan och Krönsmonsvägen.

– Arbetet flöt på bra och utfördes enligt tidsplan, skriver Alexander Johansson, projektingenjör på gatukontoret, i ett mejl till Vimmerby Tidning.

undefined
Kampgatan i Vimmerby är en av gatorna som återställdes innan sommaren.
undefined
Även Parkgatan i Vimmerby återställdes innan sommaren.

Vilka asfalteringsjobb är planerade nu till hösten?

I höst kommer vi att utföra arbeten på Bysjövägen, gatan ska få en ny toppbeläggning. Vi kommer även att återställa efter ledningsarbeten som har utförts i Gullringen på Första till Fjärde Tvärgränd.

Det kommande arbetet med Bysjövägen beräknas pågå under någon vecka och det i Tvärgränderna beräknas ta ett par veckor.

Kan Vimmerbyborna räkna med att framkomligheten i trafiken kommer att påverkas nämnvärt?

– Vi arbetar i alla våra arbeten på väg med att trafiken ska påverkas så lite som möjligt. Det viktigaste i våra projekt är dock säkerheten både för de som utför arbeten på vägen och för trafikanterna själva. Därav kan mindre omledningar, avstängningar eller trafikvakter komma att användas, svarar Alexander Johansson.

undefined
Till hösten är tanken att Bysjövägen ska få ny toppbeläggning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!