"Astrid är ju min stora förebild"

Om Hannah Aronsson redan tidigare visste vad hon vill göra, vet hon det ännu mer nu. Hon fick Saltkråkan och Astrid Lindgrens Näs skrivarstipendium 2015 och en veckas vistelse på Näs gav henne en knuff i rätt riktning. Hennes första bilderbok är på gång.
- Det var så nära ett möte jag kan komma med min stora förebild. Det blev många samtal med mig själv och Astrid!

På Astrids trappa. Hannah Aronsson fick inspiration under stipendieveckan på Astrid Lindgrens Näs. Foto: Anneli Karlsson

På Astrids trappa. Hannah Aronsson fick inspiration under stipendieveckan på Astrid Lindgrens Näs. Foto: Anneli Karlsson

Foto:

Vimmerby2015-05-26 06:34


Hannah Aronsson från Stockholm är en av de studenter som gått Linnéuniversitetets kurs "Att skriva barnlitteratur", som varje termin hålls på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby, och också tagit fasta på uppmaningen att söka Saltkråkans årliga stipendium - ett stipendium som ger möjlighet till en veckas vistelse på Näs.
Hon förberedde sig väl, läste mycket om Astrid Lindgren för att komma i rätt stämning.
- Bara att gå in i barndomshemmet, och få sitta där och läsa och skriva lite, var rent magiskt, häftigt och annorlunda. Det är fördjupande att få känna in platsen på ett helt annat sätt än vad man gör under en guidad tur. Ju mer man får veta om Astrid, desto mer förstår man hur hon använt sitt eget liv i sitt författarskap.
För Hannah Aronsson har alltid bild och konst varit viktigt. Skrivandet också, men det låg på hyllan några år.
- Nu ser jag hur man kan kombinera konst och skrivande på ett fantastiskt sätt och de senaste åren har jag gått flera skrivarkurser och bild- och konstkurser och jobbat inom barnbokhandel. Jag vet att det är det här jag vill göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om