"Astrid bevisligen begravd på vår kyrkogård"

Nu vill ett tyskt företag locka tyskar till sista vilan i svenska skogar. Men de gör det med missvisande marknadsföring genom att hävda att Astrid Lindgren är begravd i skogen. - Hon är bevisligen begravd på vår kyrkogård i Vimmerby, säger kyrkoherde Bo Lindell.

Vimmerby2009-04-20 06:19

Det tyska företaget RuheForst har redan börjat sälja tysk skog som billiga begravningsplatser utan krav på skötsel för de anhöriga. Omkring 50 så kallade "viloskogar" erbjuds och företaget har redan begravt tiotusentals nedbrytbara urnor med dödas aska i skogar runtom i Tyskland. Om de efterlevande vill kan platsen markeras med små namnplaketter med text, som på en gravsten.
En enskild plats kostar motsvarande 5 700 kronor och en familjeplats för upp till tolv urnor från 21 000 kronor.

Extra snurr
I de tyska viloskogarna gravsätts mellan 800 och 1 000 personers aska per hektar.
Extra snurr på affärerna har det blivit efter att företagets ledning gått ut med påståendet att den i Tyskland så populära Astrid Lindgren skulle ligga begravd i en skog.
- Astrid Lindgren ligger begravd i en svensk skog. Tyskar gillar Astrid så det påverkar naturligtvis försäljningen positivt, säger Jost Arnold, ägare av RuheForst i Erbach, till Kvällsposten.
Nästa steg för företaget är att locka med viloskogar även i de länder som tyskar tycker om att semestra i - Danmark och Sverige står på tur och nu letar man intresserade markägare som är villiga att erbjuda "lugna, vackra skogar nära större städer".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om