Storföretag i samarbete för att uppmuntra till återbruk

Det finns mängder av leksaker, kostymer och andra prylar som är kopplade till Astrid Lindgrens sagolika värld. På Tradera, en marknadsplats för second hand, hör hennes titlar till de mest eftertraktade böckerna. Det framgår i ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen, där ett nytt samarbete mellan dem och Astrid Lindgren AB presenterades.

Astrid Lindgrens böcker är eftertraktade på Tradera.

Astrid Lindgrens böcker är eftertraktade på Tradera.

Foto: Jacob Forsell

Vimmerby2024-03-16 06:00

– Samarbetet innebär att de fått en samlingssida hos oss, så att man enkelt kan hitta allt som är kopplat till Astrid Lindgren på en plats. Sedan är tanken de ska uppmuntra sina samarbetspartners som tillhandahåller olika produkter att bli bättre på återbruk, säger Sofia Hagelin, pressansvarig på Tradera, till Vimmerby Tidning.

Ser ni att den här typen av brandade samlingssidor ökar försäljningen av produkterna som ligger där?

– Ja absolut, det blir enklare för kunderna att hitta vad de är ute efter.

Räcker inte Traderas sökfunktion?

– Det är klart att den också fungerar, men när vi samlar allt på ett ställe leder det till mer inspiration kring Astrid Lindgren som man kanske inte hade tänkt på.

Astrid Lindgren AB betalar ingenting för att få ha en samlingssida, eftersom det ligger i Traderas intresse att ha den typen av sidor på sin sajt och i sin app.

– Vi hoppas att samarbetet ska kunna fördjupas och att vi framtiden kan jobba med att sälja returer, provkollektioner och liknande som inte kan säljas som nytt. 

– Ett samarbete som främjar återbruk för att minska klimatavtrycket ligger helt i linje med Astrid Lindgrens kända engagemang i frågor om miljö, djur och natur, säger Jenny Adamsson, Licensing Manager på Astrid Lindgren Aktiebolag, enligt pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!