Astrid Lindgrens Värld stoppar bokningarna

Astrid Lindgrens värld har stoppat bokningar av biljetter och boende tills vidare.
Astrid Lindgrens värld har stoppat bokningar av biljetter och boende tills vidare.

Astrid Lindgrens Värld stoppar alla bokningarna av entrébiljetter och boende på obestämd tid. Men parken håller öppet tills vidare.

Vimmerby 23 juni 2020 18:20

– Vi har fått en del nya direktiv från myndigheterna som gör att vi måste se över vår verksamhet, och under tiden har vi bestämt oss för att bromsa alla bokningar, det är vad jag kan säga just nu, säger Jocke Johansson vd för Astrid Lindgrens Värld om det beslut ledningen för Astrid Lindgrens fattade under tisdagen.

 

Vad de nya direktiven består av och vad de kan innebära för parkens öppethållande på sikt är ännu oklart.

– Jag vill inte kommentera den dialog vi har med myndigheterna i nuläget och vad dialogen kan innebära är också svårt att säga något om nu, men vi behöver se över vår verksamhet och det sker så skyndsamt, det bara går, säger han.

Trots de nya direktiven fortsätter man att ha öppet både i själva parken och boendeanläggningen för de som bokat innan bokningarna stoppades.

 

Kan den här situationen innebära att ni tvingas stänga igen?

– Det kan jag inte svara på nu. Vi jobbar vidare med översynen så får vi se, säger han.

Parken öppnade för en vecka sedan i begränsad omfattning med max 1 500 besökare, mot normalt mellan 6 000 och 8 000 under högsäsong.

Jocke Johansson tycker det varit bra med besökare.

– Det har varit så många som vi kan hantera, säg att det varit 1 100-1 400 gäster.

 

Hur tycker ni att det fungerat hittills?

– Både och, så är det även en normal sommar. Men som situationen är nu är allt kopplat till distanseringen, det är inget annorlunda för oss mot vad som gäller i butiker och på restauranger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa