Åtal för 9x misshandel

Årets Valborgsmässoafton blev rena katastrofen för en 17-årig Vimmerbyyngling och för de personer som kom i hans väg under hans promenad mot centrala Vimmerby.

Årets valborgsnatt innehöll både fylla och misshandel på stan. En yngling misshandlade nio andra personer vilket han nu åtalas för.

Årets valborgsnatt innehöll både fylla och misshandel på stan. En yngling misshandlade nio andra personer vilket han nu åtalas för.

Foto:

Vimmerby2006-08-26 04:17

Under promenaden misshandlade han nio personer och 17-åringen har nu åtalats vid Kalmar tingsrätt.
De misshandlade personerna kräver skadestånd på sammanlagt 87 330 kronor!
De nio fallen har av kammaråklagare Lennart Löthman delats upp i fyra misshandelsåtal.
Åtalad är också en 18-årig kamrat till den tilltalade som var med vid händelserna. Han åtalas för övergrepp i rättssak genom att till målsäganden yttrat, att "om de anmälde gärningarna skulle de få mera stryk."
Enligt åklagarens gärningsbeskrivning i åtalspunkt ett har följande fall av misshandel skett på Drottninggatan i Vimmerby:
? En manlig person tilldelades två knytnävslag i ansiktet och en spark i magen, vilket orsakat smärta och hjärnskakning.
? Vid samma tillfällen fick en mansperson ta emot ett knytnävslag i bakhuvudet, vilket orsakat smärta.
? Vid samma tillfälle misshandlades en man och fick ta emot två knytnävslag i ansiktet och flera slag med en trästav på kroppen, vilket orsakat smärta och sårskador.
? Vid samma tillfälle misshandlades ytterligare en man och fick ta emot slag med en trästav i ansiktet och på kroppen , vilket orsakat smärta.
Skadeståndskraven från dessa fyra misshandlade omfattar sammanlagt 41 530 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om