Åtalad för dråpförsök

37-åringen från en mindre ort i Vimmerby kommun åtalades på torsdagen för försök till dråp, grov misshandel, misshandel, grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Fyra målsäganden och lika många ögonvittnen gav sina versioner, inte i detalj lika, men det mesta som sades var det en person som inte mindes mycket av - den 37-årige Vimmerbybon.

Vimmerby2007-09-28 06:23

Den tilltalade mannen hade mycket dåligt minne av vad som inträffade på länsväg 792 mellan Ankarsrum och Gladhammar och som uppenbarligen var nära att kosta personer livet.
- Det var det värsta jag någonsin sett. bilföraren försökte medvetet köra på och ihjäl personerna som gick på vägen, sa en av målsägandena som lyckades klara sig från att bli påkörd genom att kasta sig ner i diket.
Men inte alla i sällskapet som åkt i samma bil som den tilltalade och som råkade ut för hans vrede och aggression klarade sig lika bra. Två personer fick hämtas med ambulans och en av dem fick bland annat sy sjutton stygn i huvudet och har fortfarande andra men efter påkörningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om