Åtalad mindes ingenting - nekar

Rättegången mot den 35-årige Vimmerbybo som misstänks ha vållat en 62-årig grannes död i en lägenhet i Toverum bringade inte någon klarhet i de oklarheter som fortfarande finns. Den misstänkte Vimmerbybon kunde själv inte bringa klarhet då han inte har något som helst minne av händrelsen då mannen dog, eller om han över huvudtaget varit inblandad. Han förnekade under rättegången att han hade misshandlat 62-åringen och bestred därmed åtalet.

Vimmerby2008-03-15 05:05

Under rättegången spelade kammaråklagare Åsa Adolfsson upp tre telefonsamtal som avlyssnats mellan en av de från början misstänkta grannarna från Toverum och några av hans anhöriga.
Av samtalen framgick att mannen sett misshandeln i den misstänktes lägenhet, att det var han som tog ifrån den misstänkte den trästav som anses ha varit det tillhygge som använts av den misstänkte vid misshandeln.

Minnesförlust
Det framgick också av samtalen att efter det att den tidigare misstänkte, numera vittnet, tagit ifrån den tilltalade trästaven och kastat ut den på gräsmattan så skulle misshandeln fortsatt.
- Han pucklade på honom med knytnävarna i stället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om