Åtalas för lösspringande och bitande hund

En hund blev biten av en annan hund. En man, som försökte hjälpa den bitna hunden fick ett bett i fingret. Nu åtalas hundägaren för att han inte haft munkorg och koppel på sin bitska hund.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Vimmerby2015-12-28 10:51


En hundattack i Södra Vi i somras får nu sitt rättsliga efterspel. Hundägaren åtalas efter att hans lösspringande hund bitit en annan hund över nacke och rygg. Hunden bet också en man som försökte rädda den attackerade hunden.

Det finns sedan tidigare ett föreläggande om koppel och munkorgstvång på hunden - något som den 68-årige hundägaren struntat i vid flera tillfällen, enligt vittnen.

Den 30 juni var hunden lös och en kvinna som rastade sin hund blev anfallen av hunden, som bet hennes hund över nacken och ryggen så svårt att man fick ta hunden till veterinär. En man som gick emellan för att rädda den angripna hunden fick ett bett i ena fingret.

Nu åtalas hundägaren för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter, djurplågeri på grund av skadorna som den attackerade hunden åsamkats och vållande till kroppsskada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om