Återhållsamt med teknikprylar i Vimmerby

Den moderna kommunikationstekniken vinner mer och mer mark. Vimmerby kommun är dock än så länge återhållsam med kommunala laptops, surfplattor och till och med med mobiltelefoner till politikerna. Men kommunen finns redan på Facebook fast policyn för sociala medier inte är antagen ännu.

Kommunchefen Carolina Leijonram ser möjligheter med exempelvis surfplattor, men någon inriktning har inte beslutats ännu i kommunen som fortfarande är återhållsam med teknisk utrustning.

Kommunchefen Carolina Leijonram ser möjligheter med exempelvis surfplattor, men någon inriktning har inte beslutats ännu i kommunen som fortfarande är återhållsam med teknisk utrustning.

Foto:

Vimmerby2011-08-26 06:14


- Vi har smygstartat litegrann, säger Magnus Karlsson, webbansvarig på kommunen.
En policy för hur kommunen ska använda sig av sociala medier som Facebook, twitter och andra är framtagen och kommer att läggas fram för beslut i kommunstyrelsen och senare i fullmäktige under hösten.
- Vi ser det som ytterligare en kanal att kommunicera med våra medborgare. Vi har redan hemsidan och vanliga traditionella kontakter via telefon eller besök, säger Magnus Karlsson.

Aktuell fråga
Däremot finns ännu inga riktningar klara när det gäller att ersätta traditionella pappersutskick med surfplattor.
- Vi ser att det kan gå att spara både pengar och arbete samt också visa miljöhänsyn genom att dra ned på pappersutskicken, vi tittar på hur andra kommuner gör, men frågan med surfplattor är så färsk att vi inte kommit längre än så, säger Carolina Leijonram kommunchef i Vimmerby.
De kommunala företrädarna som har surfplattor är också få.
- Vad jag vet är det bara jag själv och kommunalrådet Micael Glennfalk som har surfplatta än så länge, säger hon.
För att ersätta det traditionella utskicket av digra pappersluntor till ledamöter och ersättare i alla nämnder behövs det investeringar inledningsvis i plattor, och mjukvaror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om