Att vara trygg och säker

Ta chansen att fråga polisen om det är någon vits att ringa 114 14. Lär dig att släcka eld i kastrull. Eller kolla om Villaföreningen kan hjälpa dig att få ett larm till lägre kostnad. På lördag är det trygghet och säkerhet som står i fokus på torget i Vimmerby.

Vimmerby2010-09-08 06:41

Trygghet och säkerhet kan vara så mycket. Just det bredare perspektivet är syftet med aktiviteten "Var trygg och säker i Vimmerby kommun", som genomförs för andra året i rad.
- I fjol kom mycket folk, och de hade massor av frågor. Det hoppas vi på i år också, säger Anders Degerman, kommunens samordnare i folkhälsofrågor och brottsförebyggande arbete.
En rad aktörer samlas på torget för att visa sin verksamhet och det blir allt från ren information till konkret handling.
- Räddningstjänsten visar till exempel hur man släcker när det tagit eld i en kastrull, det är också trygghet och säkerhet.
Fixartjänsten berättar om verksamheten som erbjuds kommunens äldre, sotningsdistriktet informerar och svarar på frågor nu när eldningssäsongen är här igen.
Polisen finns också på plats på torget med polisbil och allt.
- Det tycker framförallt de lite mindre är spännande. De vuxna får ett bra tillfälle att ställa frågor direkt till polisen.
Länsförsäkringar deltar också, liksom arbetsgruppen som jobbar med våld i nära relationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om