Åtta nya jobb

En ny husfabrik etablerar sig i Vimmerby. Den ger åtta personer jobb. Bakom satsningen står Materialmännen som nu breddar sin organisation med MM-Hus.

Nya husproducenter i Vimmerby. Fr.v Håkan Carlsson, vd för Materialmännen, husbyggarna Dan Torkelsson och Leonardo Villarreal Ljungqvist samt Bo Frost som är ansvarig för husfabriken.

Nya husproducenter i Vimmerby. Fr.v Håkan Carlsson, vd för Materialmännen, husbyggarna Dan Torkelsson och Leonardo Villarreal Ljungqvist samt Bo Frost som är ansvarig för husfabriken.

Foto:

Vimmerby2007-06-20 06:12

- Vi ser en stor potential i att vi kan erbjuda allt från huselement och takstolar till en färdigmöblerad villa med de företag vi har inom MM-koncernen, säger Håkan Carlsson, vd för Materialmännen.
Hustillverkningen är i gång sedan några veckor tillbaka i lokaler inom befintliga Materialmännen i Vimmerby. Ansvarig för husfabriken som fått namnet MM-Hus är Bo Frost som har ett förflutet inom både husbranschen och byggvaruförsäljning.
Företaget har åtta anställda och tillverkar huselement och takstolar.
- Det är ju färre hantverkare i dag. Därför tror vi att det är bra att kunna erbjuda färdiga lösningar oavsett om det handlar om ett utbygge eller en helt ny villa, säger Håkan Carlsson.
Han ser också rationella fördelar i att använda sig av den säljorganisation som redan finns för byggvaruhandeln inom Materialmännen.
- Vi har försäljningskontor på fem platser redan i dag.
Samtidigt finns det även en transportorganisation och lagerkapacitet inom koncernen.
Det gör att det nystartade företaget inte behöver arbeta upp såna delar, utan kan fokusera på produktionen och därmed hålls kostnaderna ner.
- I och med att vi har både VVS, färg- och tapet, möbler och hemelektronik under MM-koncernens tak kan vi i princip erbjuda färdigmöblerat direkt till kunderna. Vi kommer också att jobba särskilt med energisnåla hus, säger Håkan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om