Augustvinnare till Vimmerby

Journalisten och författaren Göran Rosenberg blev skönlitterär Augustpristagare för sin bok "Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz". Den 27 mars kommer han till Vimmerby för att berätta om den - en av höjdpunkterna i vårsäsongen av kultur- och fritidsförvaltningens "Onsdagskvällar".

Augustvinnaren Göran Rosenberg kommer till Vimmerby för att berätta om boken "Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz".

Augustvinnaren Göran Rosenberg kommer till Vimmerby för att berätta om boken "Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz".

Foto:

Vimmerby2013-01-16 07:19


I drygt 40 år har Göran Rosenbergs röst hörts i samhällsdebatten, som journalist, chefredaktör, programledare och opinionsbildare. Det tog 30 år innan han förmådde sig att skriva boken han burit inom sig, boken han visste att han skulle skriva om han nu skulle skriva någon.
Väntan gav utdelning. För "Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz", en personlig berättelse om Göran Rosenbergs egen uppväxt i Södertälje och ett porträtt av pappan och hans väg från gettot i polska Lodz via nazismens förintelse- och arbetsläger till försöket att skapa en ny tillvaro i Sverige, blev det Augustpriset 2012 i kategorin "Årets skönlitterära bok".

Tror på mycket folk
Att Göran Rosenberg redan innan prisandet var bokad till vårsäsongen av kultur- och fritidsförvaltningens vid det här laget mångåriga programserie "Onsdagskvällar" gör inte ont någonstans.
- Jätteroligt. Vi ser verkligen fram emot hans besök och räknar förstås med att det blir mycket folk den kvällen, säger bibliotekschef Margret Halvardson, som ansvarar för programmet tillsammans med kultursekreterare Anna Olausson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om