Avböjer bud

Kommunen har fått ett bud på 40 miljoner kronor för 90 procent av aktierna i Astrid Lindgrens Värld. Bakom budet står Kisi Invest AB, ett bolag som tidigare ägt bland annat både Gröna Lund och Kolmårdens Djurpark. Kommunen svarar att en försäljning bara är aktuell till den som har tillgång till rättigheterna till Astrid Lindgrens verk.

Foto:

Vimmerby2008-11-05 10:36


I en skrivelse som landade hos Vimmerby Kommuns Förvaltnings AB, det koncernbolag som äger samtliga kommunala bolag, den 24 oktober lägger Stockholmsbaserade bolaget Kisi Invest AB ett bud på de ALV-aktier kommunen anser att sälja till Saltkråkan AB för 22,5 miljoner kronor.
Kisi värderar aktierna nära nog dubbelt upp mot vad kommunen gör, 178 kronor per aktie mot kommunens prislapp på 100 kronor per aktie.
Det gör att Kisi:s bud hamnar på några tusenlappar över 40 miljoner kronor, i kontanta medel.
Kisi Invest är före detta Park- och Resorts Scandinavia AB, ett bolag som fram till 2006 ägde och drev kända svenska nöjesparker som Kolmårdens djurpark, Vildmarkshotellet vid Kolmården, Skara Sommarland och Gröna Lund i Stockholm.
Kisi sålde 2006 av de anläggningarna, men är nu intresserat av ALV. Igen kan tilläggas. Ägarna bakom Kisi, och tidigare också Park- och Resort Scandinavia AB, är nämligen desamma som redan 1999 försökte köpa ALV. Men då gick kommunen mellan och utnyttjade sin hembudsrätt.
Nu visar Kisi en ambition att, som det heter i förvärvsanbudet; med fullständig respekt för Astrid Lindgrens gärning utveckla den välskötta parken ytterligare. Att all utveckling för att möta morgondagens gäster ska ske utifrån Astrid Lindgrens karaktärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om