Avdragen gav 26 nya jobb

26 nya jobb i Vimmerby. Det är effekten i Vimmerby kommun av både ROT och det mera omstridda RUT-avdraget som regeringen infört, enligt en undersökning som Företagarna i Kalmar län genomfört.

Vimmerby2010-09-02 06:21

- Mängder av småföretag har startats runt om i länet utan att det kostat staten ett enda öre. Tvärtom har varje avdragen krona givit mellan 1,5 och två kronor tillbaka till statskassan, säger Henrik Wennesund, regionchef för företagarna i Kalmar län.

259 miljoner
Under 2009 betalade skatteverket ut nära 259 miljoner kronor i avdrag i Kalmar län för reparationstjänster och för hushållsnära tjänster. Det har givit 443 nya jobb i länet enligt Företagarnas analys. 26 av de nya jobben har skapats i Vimmerby kommun där skatteverket betalat ut 15,3 miljoner kronor i avdrag till hushållen som yrkat avdrag för tjänster de köpt. Någon uppdelningen mellan de båda varianterna, ROT, för reparationer och tillbyggnad av fastigheter, och RUT för annan hushållsservice som städning, har inte gjorts i undersökningen.
Mest utbetalningar har gjorts i Kalmar kommun med 71 miljoner, och minst i Högsby där invånarna gjort avdrag för 5,9 miljoner kronor. I Hultsfred har 13,3 miljoner betalts ut av Skatteverket, det har enligt analysen givit 22 nya jobb i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om