AvgÄr som ordförande efter tio Är

Vid onsdagens Ă„rsmöte tackade mĂ„ngĂ„rige ordföranden för Vimmerby Handel, HĂ„kan Rosin, för sig. ”Nu Ă€r det dags för nĂ„gon annan att ta över”, sĂ€ger HĂ„kan, som dock inte fick se nĂ„gon ny ordförande vĂ€ljas.

HÄkan Rosin avgÄr som ordförande för Vimmerby Handel, men stannar kvar som ledamot i styrelsen.

HÄkan Rosin avgÄr som ordförande för Vimmerby Handel, men stannar kvar som ledamot i styrelsen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-03-20 13:43

I mer Àn tio Är har HÄkan Rosin hÄllit i Vimmerby Handels ordförandeklubba. Men nÀr föreningen höll Ärsmöte pÄ onsdagsmorgonen var det för sista gÄngen. Dock kommer HÄkan finnas kvar som ledamot i styrelsen Àven kommande tvÄ Är.

– Jag har varit ordförande sĂ„ pass mĂ„nga Ă„r nu att det Ă€r dags för nĂ„gon annan att ta över. Jag sa egentligen ifrĂ„n redan ifjol, men dĂ„ hittade de ingen ny ordförande sĂ„ jag körde vidare ett Ă„r till, berĂ€ttar HĂ„kan.

Men inte heller denna gÄng har man lyckats fÄ fram en ersÀttare till HÄkan Rosin. Valberedningen drabbades av ett sent avhopp av en kandidat, sÄ pÄ Ärsmötet fick dÀrför styrelsen i uppdrag att lösa frÄgan och ett extra Ärsmöte Àr nu utlyst till den 10 april.

– Vi har tvĂ„ namn som vi för diskussioner med och nu ska vi fĂ„ de sista detaljerna pĂ„ plats. Det Ă€r viktigt att det blir helt rĂ€tt, dĂ€rför valde vi att utlysa ett nytt Ă„rsmöte istĂ€llet för att stressa fram en lösning till detta, sĂ€ger Michael Karlsson, som Ă€r sekreterare i Vimmerby Handel.

– Det kommer bli jĂ€ttebra till slut, sĂ€ger han.

Förutom sedvanliga Ă„rsmötesförhandlingar utsĂ„gs den nya styrelsen. Ledamöter: Sven-Åke Johansson, Clara Johansson, Jennifer Lood, Michael Karlsson, HĂ„kan Rosin, Cecilia Gustafsson (ny), Thomas SvĂ€rd (ny). Suppleanter: Camilla Sandh, Daniel Lindström, Björn Johansson, Annicha Gustafsson (ny) och Simon Johansson (ny).

LÀmnar styrelsen gör Lisa Schouenke samt suppleanten Jennifer Karlsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!