Avslag för Ceosklagan

Länsstyrelsen avslår båda överklagandena mot Vimmerby kommuns detaljplan för Ceosområdet. Därmed har kommunen i vart fall fått detaljplanen i mål.

Kommunens förslag till detaljplan för Ceosområdet är i mål. Länsstyrelsen avslår både överklagandet från politiker och företagare och överklagandet från markägaren.  Därmed har kommunen sin gällande plan och kan gå vidare i processen. Hur är oklart. Carl-Axel Centerstig, c, vill inte kommentera det i nuläget.

Kommunens förslag till detaljplan för Ceosområdet är i mål. Länsstyrelsen avslår både överklagandet från politiker och företagare och överklagandet från markägaren. Därmed har kommunen sin gällande plan och kan gå vidare i processen. Hur är oklart. Carl-Axel Centerstig, c, vill inte kommentera det i nuläget.

Foto:

Vimmerby2007-11-01 07:16

Kommunfullmäktige ställde sig i augusti i år bakom planförslaget som innebär att kommunen avser att bygga ut Ceosområdet med en ny huvudarena för fotboll plus ett antal andra fotbollsplaner.
Detaljplanen har dock överklagats, dels av politikerna och företagarna Sten Karlsson, Göran Gustavsson och Mikael Carlsson samt av markägarna, familjen Jansson.

Fel placering
Överklagandena skiljer sig något åt. De förra överklagar främst för att de anser att det är olämpligt att använda området till just en fotbollsanläggning. De pekar på en rad skäl där de exempelvis lyfter fram att kommunen under en lång rad år exploaterat södra delarna av stan som just industriområde.
- Gator, el- och energiförsörjning samt vatten- avlopp är förstärkt för just industrins behov, skriver de och påtalar det stora behovet av mer industrimark i dag.
De har också pekat på långt avstånd mellan bostadsområden och skolor i förhållande till den planerade idrottsanläggningen samt de trafikproblem som det kan bli området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om