Avslag för fast serveringsbyggnad

Nej till en fast serveringsbyggnad på torget. Men gör snabbt upp med Vimmerby Turism & näringsliv om ansvaret för servering, underhållning och utformningar torget.

Vimmerby2010-01-28 07:24

Det är svaret från kommunstyrelsens arbetsutskott på den motion moderaten Björn Swedborg lagt om torget.
Men arbetsutskottet är inte enigt. Tomas Peterson, m, vill bifalla motionen.
- Självklart ska man ta hänsyn till de kulturella värden som finns kring torget. Men vi vill att man utreder motionens intentioner, det behöver inte innebära en fast byggnad, men att det måste till en servering, det är jag övertygad om, säger Tomas Peterson, m.
Moderaterna lade motionen i höstas, kort efter att de flesta berörda summerade fjolårets aktiviteter, eller snarare brist på aktiviteter kring torget som ett fiasko. Handlare var kritiska. Vimmerbybor var kritiska och besökare stämde också in i kritiken.
Det här vill moderaterna motverka genom att bygga en fast byggnad med förslagsvis tre kök men i övrigt gemensamma utrymmen för personal, samt gemensamma sittplatser för besökarna. Köken ska sedan arrenderas ut till intresserade entreprenörer med olika serveringsutbud.

Ungdomsrådet för
Några av de yttranden som kommit in säger vare sig ja eller nej till en fast byggnad. Ungdomsrådet tycker om förslaget och vill också se en flyttbar scen på torget.
De flesta instanser sätter sig dock emot en fast byggnad på torget. Kultur- och fritidsnämnden är positiv till intentionerna i motionen om att torget behöver göras mer levande, men anser att det inte går att bygga en permanent byggnad på torget för att det ingår i en riksintressant kulturmiljö. Planeringsavdelningen framför en liknande ståndpunkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om