Avslag för moderat-förslaget om torget

Fullmäktige sa nej till moderaternas förslag om att utveckla torget i Vimmerby med en serveringsbyggnad till sommaren. Istället ska kommunstyrelsen lägga fram ett nytt förslag för hur torget ska bli och vem som ska ansvara för det - om en månad.

Vimmerby2010-02-24 07:35

- Det är främst estetiska skäl som gör att vi säger nej till en permanent byggnad. Vi för nu förhandlingar med Vimmerby Turism- och Näringsliv om ansvaret för torget, och det finns en del förslag från tjänstemännen om hur torget kan formas och det är mening att de ska läggas fram för kommunstyrelsen inom kort, sade Per-Åke Svensson, c, när fullmäktige hade moderaternas motion om Stora torget på sitt bord på måndagskvällen.
Moderaterna vill ha en permanent lösning av torgfrågan och har förslagit att kommunen eller någon annan bygger en så kallad "food court" där minst tre serveringar samsas om nödvändiga lokaler och utrustning för att få serveringstillstånd.

"Entoniga svar"
De flesta yttranden över motionen har gillat syftet att få till serveringsmöjligheter på torget, men ändå yrkat avslag för att den riktar in sig på en permanent byggnad, något man anser är oförenligt med den kulturmiljö i Vimmerby centrum som torget är en väsentlig del av.
- Det är många entoniga svar på det här förslaget. Den serveringsbyggnad vi vill se på torget kan man mycket väl bygga så att den är flyttbar, på det viset kommer man undan det här med skyddande av kulturmiljön, sade Björn Swedborg, m.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om