Avslag gör kommunen till dubbel vinnare

- Det här låter mycket positivt, säger VIF:s ordförande Magnus Budo Ericsson när han får beskedet om regeringens beslut av vår tidning. Även kommunalrådet Carl-Axel Centerstig, c, är nöjd över regeringens beslut. - Det här känns väldigt bra, nu kan vi börja jobba i skarpt läge, både med föreningen om hur anläggningen ska utformas och parallellt med det har vi att ta itu med markfrågan, säger han.

Vimmerby2008-09-06 04:05

Regeringen fattade på torsdagen beslutet att avslå de båda överklaganden som gjorts mot kommunens detaljplan för Ceosområdet. Beslutet är så färskt att ministern ännu inte skrivit på pappren, men Thomas Petersson, handläggare på miljödepartementet bekräftar regeringens beslut.
- Det blev avslag för de klagande, säger han.
Därmed går regeringen på samma linje som länsstyrelsen tidigare gjort.

Flera klagande
I botten finns två överklaganden, dels från Vimmerbypolitikern Sten Karlsson som anser att fotbollsanläggningen är felplacerad mitt i stadens industriområde samt att planunderlaget är bristfälligt av flera skäl, dels de nuvarande markägarna som också saknar en del underlag som miljökonsekvensbeskrivning, trafikmätningar och bedömningar av kulturvärden, men framför allt anser de att kommunen genom planen tvingar fram en tvångssituation när det gäller marken som ägarna och kommunen förhandlat om i mer än fem år utan att nå någon överenskommelse.
Men regeringen ser inga skäl till att gå de klagande till mötes i sitt beslut.

Planen fastlagd
För kommunen innebär regeringsbeslutet att frågan om Ceosvallen nu kan rulla igång.
- Ja, helt klart. Nu är planen för området fastlagd och vi kommer nu att gå in i ett skarpt läge med Vimmerby IF för att mer precist planerna för vilka behov de har i anläggningen, vilken prioritet de olika delarna har och hur det ska finansieras, säger Carl-Axel Centerstig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om