Guldkant planerar ny satsning i Vimmerby

Guldkant vill utöka sin verksamhet i Vimmerby – med en ny restaurang. "Vi söker efter en passande lokal", säger restaurangchefen Henrik Hemmingsson.

Henrik Hemmingsson är resturangchef på Guldkant i Vimmerby.

Henrik Hemmingsson är resturangchef på Guldkant i Vimmerby.

Foto: Arkiv

Vimmerby2023-06-07 11:43

Det handlar om konceptet "Deli Guldkant", som finns i Västervik, med fokus på lättare maträtter. Henrik Hemmingsson bekräftar att det finns långt gångna planer på en liknande satsning i Vimmerby.

– Vi har pratat om det här sedan årsskiftet och indirekt kollat efter en passande lokal. Nu har vi gått in i en aktiv fas och lagt i en extraväxel.

Varför vill ni göra den här satsningen?

– Vi tror att det skulle kunna komplettera vår nuvarande verksamhet i Vimmerby väldigt bra. Både utbudsmässigt och personalmässigt. I nuläget har vi inte några luncher i Vimmerby. Det skulle vi kunna erbjuda på Deli Guldkant, genom att bland annat ha sallader, sushi och pokébowls.

För att satsningen ska bli verklighet måste Guldkant hitta en passande lokal. Henrik Hemmingsson vill inte avslöja vilka lokaler man har tittat på, men han säger att det finns tre grundkrav.

– Det ska vara en lokal med möjlighet för uteservering, den får inte vara för stor och det ska vara ett bra läge i centrala Vimmerby. Vi är öppna för förslag.

Hur lång är startsträckan när ni hittar rätt lokal?

– Jag tror att vi klarar det på två månader. I den bästa av världar kan vi öppna till hösten, säger Henrik Hemmingsson.

Guldkant är ett Västerviksbaserat restaurangkoncept som kom till Vimmerby förra våren. Tack vare ett lyckat premiärår är ägarna redo att genomföra den här nya satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!