Vimmerby ishall byter namn – nytt företag köper rättigheterna

Vimmerby ishall kommer snart att få ett nytt arenanamn. "Vi har kommit överens med en ny sponsor", säger Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson.

Skyltarna med namnet Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB ska plockas ner.

Skyltarna med namnet Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB ska plockas ner.

Foto: Axel Norbro

Vimmerby2024-07-10 12:11

Inför förra säsongen sålde Vimmerby Hockey arenanamnet till Hansson Konsult & Konstruktion AB. Klubben skrev då ett treårigt avtal med företaget.

Men efter att VH blev klart för spel i Hockeyallsvenskan har alla sponsoravtal brutits, och sponsorerna har fått besked om att avtalen ska omförhandlas.

Vimmerby Tidning kan nu avslöja att hockeyklubben har skrivit ett nytt sponsoravtal för arenanamnet. Det framgår av bygglovshandlingar som har lämnats in till kommunen.

Skyltarna med namnet Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB är snart ett minne blott.

undefined
Fotomontage som visar hur de nya skyltarna på ishallen kommer att se ut. Fotomontaget ingår i Vimmerby Hockeys bygglovsansökan.

VBO Arena blir det nya namnet på ishallen. VBO Fastighets AB är ett lokalt fastighetsbolag som äger bostäder och kommersiella lokaler i bland annat Vimmerby, Hultsfred och Västervik.

– Vi har kommit överens med en ny sponsor som köper hallnamnet, säger Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson som inte vill kommentera avtalet ytterligare i nuläget.

Har kommunen godkänt det nya arenanamnet?

– Från kommunens håll är det grönt ljus, ja.

Vimmerby Hockey planerar att gå ut med mer information om sponsoravtalet efter att miljö- och byggnadsnämnden har beviljat bygglov för att byta ut skyltarna på ishallen.

– Vi måste vänta tills alla papper är klara, säger Pelle Johansson.

Vimmerby Tidning har sökt Anders Fransson, vd för VBO Fastighets AB, för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!